goedkope design plafondlampen

QAZQA plafondlampen

Verlichtingsontwikkelaar QAZQA werkt samen met diverse ontwerpers. De verlichting heeft veel variatie in stijlen, zodat er altijd een lamp te vinden is waarmee je je eigen stijl creëert in jouw interieur. Het merk presenteert steeds unieke ontwerpen die in de eerste plaats betaalbaar zijn.

QAZQA: het merk en de stijl

QAZQA is afkomstig uit Hong Kong. De lampen die eruit springen in de collectie zijn eenvoudige modellen met een ronde of vierkante kap, uitgevoerd in vrijwel alle denkbare kleuren. Van paars tot tomaatrood en van chroom tot brons, het merk biedt tientallen tinten en daarnaast ook diverse mooie metaalkleuren aan. Het grootste deel van de lampen heeft een modern, sober design, maar er zijn ook lampen met een Art Deco-design of met een klassieke of rustieke vormgeving.
De meeste lampen van QAZQA passen bij een modern interieur en zijn gemaakt van metaal. Opvallend is het gebruik van koper-, roest- en chroomkleuren. Maar er zijn ook volop QAZQA plafonnières van kunststof, glas, hout en kristal in uiteenlopende stijlen. De gebruikte vormen zijn vaak vierkant of rond. De Aziatische onderneming is succesvol en exporteert zijn verlichtingsproducten wereldwijd.

Voorbeelden van QAZQA plafondlampen
We noemen hier enkele plafondlampen die representatief zijn voor de collectie:

  • Vierkante plafonnière Ton in turquoise: een moderne QAZQA lamp in metaal, verkrijgbaar in talloze kleuren.
  • Plafonnière Drum in koper: eenvoudige, ronde plafondlamp van metaal in een coole koperkleur
  • Plafonnière Forest in roestkleur: deze metalen lamp heeft een artistiek design in de vorm van roestbruine boomtakken die uitmonden in kleine lampjes
  • Badkamerplafonnière Sphinx chroom: klassieke lamp in Art Deco-stijl uitgevoerd in chroom en voorzien van drie glazen kelken

Prijs-kwaliteitverhouding

De collectie QAZQA plafondlampen, plafondspots en plafonnières is heel groot en divers en gaat van een kleurig bloempotmodel tot een romantische koperen kroonluchter. Belangrijk voor dit merk is een goede prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen van bovengenoemde voorbeelden liggen daarom tussen de 60 en 210 euro. Zoals QAZQA het zelf noemt: niet exclusief, maar wel betaalbaar.